Rabu, 27 Februari 2013

Tips Jaga Kesihatan dalam cuaca PANTAI(panas + kering)

Assalammualaikum,,
tips kali nie abby buat mmg khas utk sape2 yg dduk kat area pantai..
sume tau kn,,cuaca pantai cmne,,
panas + kering,,n klu mcm abby nie,,time2 tghari,,wktu klas mmg ase xselesa sngt,,
dgn muka n bdn2 lekit,,panas lagi,,xtau nk xplain cmne,,tp mmg ase cam nk mengamuk je la,,
klu time2 cmni,,jgn la kacau abby,,mmg xde mud sngt,,
n bile kat sini jgk,,abby sllu lemah je,,bwh mata pun lebam,,mcm x ckup tdo,,
padahal terlebih2 tido lagi,,huhu,,n bile kat sni mmg kerap sakit kpala,,
n utk pnjagaan muka x pyh ckp la,,mmg kali ni,,time blja mmg abby x leyh nk jge muka betol2 la,,
klu slh pki produk,,mmg muka cam kawah kat bulan la..huhu
ok,,skrg nie abby ade masa utk letak tips2 jaga kesihatan je,,lain kali abby update pasal tips2 lain pulak k..:)
1.bile anda dduk di sekitar pantai,,pastikan anda membawa air masak yg mencukupi,,mcm abby,,dlm masa bpe jam je abis 1 botol air masak yg abby bwk gune botol sarah,,;))
2.Pastikan baju yang anda3 pakai nieh menyerap peluh,,klu cuaca tuh panas semacam,,yg boleyh buat anda berpeluh,,jgn pki bju yang ketat2 n bju yg x serap peluh o tudung hitam/selendang yg berbelit2,,sbb bnde2 nie boleyh buat anda rimas n ase nk bakar je tudung tuh,,
3. jgn lupe bwk tisu basah/tisu dalam beg,,sbb nyer,,anda3 boleyh lap peloh n boleyh hilangkan lekit2 kat muka n tgn tuh...
4. selalu larh minum air 100plus o air2 isotonik yg boleyh menggantikan garam n mineral yg berada dalam badan..
5. pastikan kat tgn o beg ade kertas/kipas/payung o ape2 yg boleyh dibuat kipas..senangkn,,n klu cuaca panas sngt,,dduk dlu bwh bumbung,,bkn ape,,takot pitam nnt,,dh menyusahkan org nk angkt kowg pulak,,
6. x semua lotion sesuai dgn cuaca cmne,,so pilih lotion yg betol2 sesuai supaya kulit anda masih boleyh dijaga..:)
p/s:ingt,,xmo mndy pantai wktu tghari,,;))




Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dyxy Green Tea Face Mist

Assalammualaikum... siapa yang malas nak makeup??tak suka makeup?? kita geng..(give me 5 sikit) hehehe buat mereka yang tak suka...