Jumaat, 22 Februari 2013

TIPS DIET YANG SEMPOI

Assalammualaikum,,
tetbe lak nk kua kn entry pasal DIET,,
aku klu diet,,tinggal tulang je la kot,,haha
aku lagi la nk besor kn sikit badan nieh ha,,kn..
tp tips nie saje2 aku kua kn,,yela,,skrg agk aku tgk rmi da yg nk jg badan,,;)
so lps aku meneliti sume tips2 diet,,tips2 kempiskan perut,,aku share sikit k,,

1.sbnr benarnyer,,kite kne mkn pagi tau,,atleast mkn sesuatu yg kenyang sikit,,klu dok umah bujang,,mesty la cam mls je nk masakkn,,tp klu dok ngn fmly,,mesty ade bfast kn,,dalam jadual pemakanan jugak,,sarapan pagi mmg penting utk diambil,,;))
2. mkn byk buah2 an..ye,,buah2an byk giler kan khasiat dy,,so rajn2 la mkn buah..
3. jgn asyik fikirkan yg  kamoo tu gemok,,ok,,dlm fikiran juz fikirkan kamoo nk sehat k..klu asyik fikirkan badan tu gemok,,awok2 akn jd stress,,bile stress secara x lngsung awok akn mkn byk..kn..;)
4. Jgn mudah terpedaya dgn iklan2 yg menawarkan ubat2an utk kurus dgn cepat...semuanya BOHONG!ikot logik la,,mne ade bende yg senang kan,,kecuali la dlm ubt tu ade bende2 kimia yg dy letak utk cpt kurus,,kn...kurus sbb sakit,,,4 wht..=_='
5. Jgn kuat mkn JAJAN/SNACK,,,understood,,,knp bdn aku kurus melidi,,sbb aku x mkn jajan2 nieh ha,,sejak kecik lg aku x suke bau + rasa dy,,x sedap,,n mknan nie boleyh mnyebabkan badan anda akan menjadi BELON..;)))
6. klu awok,,awok dan awok bersenam + bjogging jugak,,tp still x jg mkn,,baek x pyh,,k,,n lepas mkn klu boleyh jgn terus tdo,,tu petua org tua2,:))
7. Air putih/masak/suam,,pastikan bykkn minum air nieh,,sbb bdn memerlukan air yg byk k..

tips2 aku nie maen ape yg aku penah dga org ckp n aku search sikit2,,klu ase mcm x betol jgn ikot ye,,;))

2 ulasan:

  1. hehe.. tips ni lagi bernas.. anis kan, memule je nk diet berkobar2.. npk makanan, terus lupe niat nk diet! hehehe

    <3 anis

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehehe,,org sllu nk diet mmg kne tempuh dgn dugaan2 nieh,,n lagi 1 tips baru,,anis sblum tidur pki mustajab,,pastu pki corset..:)

      Padam

Dyxy Green Tea Face Mist

Assalammualaikum... siapa yang malas nak makeup??tak suka makeup?? kita geng..(give me 5 sikit) hehehe buat mereka yang tak suka...