Selasa, 25 Julai 2017

DYXY BC cream by DYANA

Assalammualaikum..

hai..hai..hai...
abby nak bagitau nihhh..
sekarang abby dah TERsuka,TERjatuh chinta dengan satu produk hebatttt nih..
abby pakai satu set tau..bahagia rasa...kahkahkah..
lagi2 bila abby jenis PEMALAS nak makeup..
serius..kalau tak pegi keje,tak g kenduri..
memang korg akan tengok muka selekeh abby je..
tuh malas nak selpie2 nih..;P

Image result for bc cream dyxy

Image result for bc cream dyxy

produk ni ade 2 tone ye..
abby pakai natural..best giler...tak tau nak kata apa dah..
sbb artis,insta famous pun da ramai yang pilih produk dyxy ni..
masa raya haritu..saja la try dok jalan tengah panas..
and muka TAK BERCAPUK pun even berpeluh2 gituuuu..
n abby punya muka sensetif tau,,ada jerawat,ada parut,ade lobang2,berminyak..teruk sangat!
mula2 decide nak pakai dulu risau jugak,,sebab muka penah teruk sbb salah pakai produk kan..
so bila pakai ni..set sekali dgn GREEN TEA facemist..mmg best..
jerawat pun susah nak naik..kalau ada pun jenis yg kecik2 je..(sbb sinus)
n yang best..abby yg kerap pakai ni pun bole tahan 4 bulan tau..jimatttt kan..
suke betul..hehehhe..so korg2 semua..
bole whtsapp abby 0172291947 untuk sebarang pertanyaan@pembelian..
n bole melawat ig abby @braveheart_beauty oke..




Selasa, 11 April 2017

Dyxy Green Tea Face Mist


Assalammualaikum...

siapa yang malas nak makeup??tak suka makeup??
kita geng..(give me 5 sikit) hehehe
buat mereka yang tak suka makeup..atau yang tak sempat nak makeup...
tapiiii nak kulit glowing..nak nampak muka segar jeee sepanjang hari..
meh sini meh..
abby nak kenalkan dengan green tea mist ni..
sangat best..wangi..dan senang nak guna..
insta famous and artis pun da guna tau..
testimoni,review dr artis pun da banyak..
meh pakat2 beli meh..


☺DYXY GREEN TEA Face Mist  (160ml)
  • GLOWING EFFECT serta merta terus selepas spray
  • REFRESHING MOISTURIZING melembapkan muka secara natural
  • MENGECUTKAN JERAWAT sebab ade Extrak green tea dan vit E
  • MAKEUP TAHAN LAMA DAN XCAKEY ( xbercapuk )
  • GANTI TONER boleh dijadikan makeup based xmelekit dan xmeleleh
  • ANTI RADANG Membantu mengurangkan alahan pada muka ❗SENSITIF SKIN pun bole pkai sebab tiada bahan kimia sesuai utk semua kulit
  • BAHAN ORGANIK dan selamat digunakan boleh digunakan bila2 masa
  • TAHAN 2-3BULAN bergantung pada rutin pemakaian

TIPS untuk pakai Facemist
  • KULIT KERING : spray sebelum dan selepas apply bcc
  • KULIT BERMINYAK : spray  selepas apply bcc sebab kalau spray byk kali nnt extra moist 
  • KULIT NORMAL : spray sebelum dan selepas apply bcc dan bila2 masa sahaja
  • LELAKI : spray sebelum tidur dan selepas cuci muka untuk kesan optimum

whatsapp 0172291947 sekarang!!!

RM50 SAHAJA!!!
free postage untuk semenanjung malaysia..



#bccream
#bccreambydyana
#dyxybccream
#dyxygreenteafacemist
#teamdyxy
#teamshima

Rabu, 29 Mac 2017

Behind the scene "NIKAH"

Assalammualaikum..
2 bulan lebih sudah..tapi baru rasa nak mengupdate ye pasal majlis hakak..selagi inai masih dijari..im still pengantin baru hokeyh..walaupun cik somi dok tny awat inai ni x hilang2 lagi..

hokeyh,,jom sambung cerita..sehari sebelum hari nikah..hujan lebat giler..1 keje pun x jalan..kemas luar rumah pun x boleh..tgk je la gambo bwh ni..maunye aku x nangis..risau weyh..xkan org nak makan dlm lecak..ye dok...:(
taraaaaa...ayah pilih kaler purple..n hakak pilih cream..hakak x suke warna purple..serius..hahah..tapi..redho je..sbb hakak mmg akan ikot ckp ayah..*matakeatastangandibahu*
thanks you ayah..even mula2 dlu rse mcm xbest nye sbb x dapat tema yg hakak sendiri nak (putih cream)..tu la..Allah da janji..bagi sesiapa yang ikut cakap mak ayah..insyaAllah semuanya akan mudah..n guess what..im in luv with this colour,,sangat soft..kehkehkeh

my sahabat dunia akhirat..bila kita yg pertama langsung dlu..mereka banyak bagi idea..nasihat..thanks uolls..walaupun lepas kawin tak byk borak..mungkin jarang jumpa..tapi apa2 pun korg the best friend eva la..muahh ciked..lolz..

selesai akad nikah..Alhamdullilah..lega rasa..padahal sepanjang hari sampai la time si somi ni akad nikah..hakak dok fikir camne la nak lari ni..macam taknak kawin je..aishh..setan mmg dok hasut suruh hakak lari je time ni..maaf somi..i luv u..;P


gelang..yeah..gelang..hahaha..kalau cite part gelang..panjang nnt..so abaikan.org kata hakak kawin dgn budak sekolah..arghh..lantak la..;(

last skli..hakak x suke makeup tebal berlapih2..so satu malam tu dok menyental muka je..sakit..erghh..
part behind the scene majlis sanding tah bila pulak la hakak nak update..xpa..tunggu je larh..huhu

~THE END~



Selasa, 28 Februari 2017

CHENTA ABBY WEDDINGS DAY..WEE~~

Assalammualaikum

Alhamdullilah..im a wife now..
27 January 2017..
akan jadi tarikh istimewa..kihkihkih..
lama da kawin..
inai pun da hujung2 jari je,,
tapi baru ada masa nak update..

disebabkan gamba tak banyak lagi dalam tangan iolls..
so i bg tengok beberapa gamba je eh..;P


 terima kasih mak..terima kasih ayah..untuk semuanya..abby da kawin tak bermakna tanggungjawab abby sebagai anak terus hilang..abby akan selalu jadi baby dalam family..susah senang abby dr kecik sampai besar mak ayah ada membantu..so insyaAllah lepas ni akan kekal begitu selama2 nya..;)

Assalammualaikum mak baru..hehehe..sepanjang 7 tahun kenal..bru 5 kali jumpe..dan jumpe tak pernah lebih sejam..so masih dalam proses mengenali family mertua..wish me luck..;)



ikot hati taknak update gamba si somi..sbb sakit hati nih org dok kata iolls kawin dgn budak sekolah..
aipp..iolls bole kene tindakan undang2 okeyh kalau kawin dgn budak bawah umor..aish..:(

mak..ayah..dun worry..kalau abby ada masalah n perlukan bantuan..abby akan carik mak dgn ayah lagi..hehehe..cannot la berpisah lelama..air mata ni mengalir je..so iolls kne bertahan keje dkt sni buat sementara waktu..dapat la dok berkepit dgn mak ayh lagi..en.somi..harap memahami..
i luv u..kahkahkah

KATERING: Zarlith events and catering
PELAMIN  : Zarlith events and catering
MAKEUP NIKAH :SITI FATIMAH SULIEMAN
MAKEUP SANDING : ARABELLA AZURA
BAJU SANDING : butik JUNTAIAN QASEH DIZARA
APAM BALIK : APAM BALIK D'TAMPAL
COTTON CANDY : CIK AISKRIM DESA
AISKRIM : IMAN ICE CREAM

Selasa, 10 Januari 2017

MENGHITUNG HARI~~~

Assalammualaikum,,

nak becerita penuh keghairahan ke atau debaran eh??
hewhewhew(gaya zaza yg baru):P
bila dpt rasa perasaaan jadi bride to be..
sangat penat..tak cukup rehat..tak cukup tidur..
aishh..nak buat wedding bajet punye pasal..
so kne la gunakan tenaga yg lebih sikit..
soooo..iolss jemput semua ye..datang la ke rumah pada 28 januari 2017..
kami buat kenduri sebelah pihak je..
so jemput la..nak alamat..meh email kat saya..;P
bila nak jadi perantin nii..kita mesti la kene hantor2 kad bagai kan..
takot la kot2 ada terlepas pandang..
harap dimaafkan...
kenangan sungguh bila menjemput orang ni..
banyak ragam pelik2 tau uollss..
so disini saya FARAH NABILA dan pasangan 
ingin memohon beribu-ribu kemaafan andainya ada terkurang 
atau menyakitkan hati sesiapa sepanjang majlis akan berlangsung..
doakan semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan..insyaAllah.


Image result for bride to be



Isnin, 19 Disember 2016

happy birthday to me....

Assalammualaikum..

Image result for happy birthday  to me

wish me luck n i hope my dream came true..
insyaAllah,,thank to my mak..
tq sbb lahirkan si trouble maker nie..
always luv u n ayah,,

cerita si bufday girl...
bila semalam badan x sihat..
maka si princess bufday girl tido awl..
sbb menanti tarikh lain,,
si bufday girl ni pun tak perasan arini bufday dia..
arini pun pakai baju yang macam2 sedih je kan..
tak nampak mcm ceria pun..errr ..
so lepas bersiap nk g keje..on phne bru sdor tarikh harini..
so mcm taun lepas mak tgh malam dtg bilik wish..
taun ni xde..myb sbb tu x teringat bufday..
pagi td salam cium mak sebelum g keje berharap mak wish..
tapi tak..
mak lupa..hehehe..
xpe..hey..kemon..dapat cium salam mak setiap pagi adalah moment yg lebih indah dari menerima ucapan hepy bufday hokeyh..hehehe..
so tgh "syok" keje..dapat whtsapp mak..
hokeyh,,mak da mula serba salah lerr tu sbb lupa wish..hehehe..
xpe mak..
kalau ayah pulak..biasa lah..ayah..
tak wish..tp ingt..
nanti stat lerr ajak makan malam kat lua..hehe..
luv both of u..
thanks dkt semua yg wish..
wish me luck n doakan semoga semuanya berjalan lancar..
insyaAllah,,