Isnin, 29 Februari 2016

First Segmen Bloglist NURZULFA

Assallamualaikum..


gud luck utk semua yg join..;))

Ahad, 28 Februari 2016

ANUGERAH MELETOP??MELETOP KE??

Assalammualaikum,,
pepagi ni rmi je update pasal anugerah meletopsss kannnn..
btw utk 10 minit pertama..
ia buat abby terus masuk bilik n iron bju utk pegi kerjaaa...
then kelua balik,,makan sambil tgk...mse tu persembahan stacy n akim..
sweet sngt hokey...
so dduk la dpn tv tu..da fadeup sngt..bile penyampai anugerah dy cakap mcm x buat rehearsel..
kaku memasing..
n part asrtis kru tu??terus tukar tv tgk law of the jungle..
btw..ni cume pendapat peribadi..
o mungkin abby mmg xde jiwa seni..
myb..



Isnin, 22 Februari 2016

RAVER MALAYSIA??

Assalamualaikum
bila viral pasal budak raver n hipster??
ape korg rasa??
:')
berubah la dik..
bende ni sume merosakkan ko je..
kesian mak ayah..
bukan senang nak crik duit sekarang..
membazir beli baju sume tu..
nnt jgn bile mak ayah da xde..
bile hidup da susah..
bile nak crik keje susah sbb xde pelajaran..
masa tu menyesal pun xguna da dik..
melayu selalu kene kutuk sbb buat bende tak berfaedah..
nk mara pun xbole sbb mmg betul pun..

Image result for budak raver dan budak hipster

Isnin, 15 Februari 2016

bcoz i luv it..


assalammualaikum...

arghhhh..chantek sangadddddd...
wish my dream came true...



Image result for women dream closet


Image result for women dream closet

impian setiap wanita....wahhhh...chantekkkk...huu~~

Ahad, 14 Februari 2016

kepercayaan yang hilang~~~



minggu yg penuh dengan pertanyaan..
mana kepercayan kau abby??
tak caya kan aku ke??
knp ko tak percaya dgn aku??

penah dengar pepatah dkt bwh ni?

Image result for trust quotes

bkn skli,,bkn 2 kali aku hidup dalam kebodohan dan kepura2an..
aku nangis sorg2,,
aku mengadu dgn Allah..bkn dgn manusia..
nak kn kepercayaan aku,,tapi mana effort??
tp ada yg kata ''tak mati lah klu xdpt kepercayaan kau''
so..sila la terus berjalan dan jangan pandang aku lagi..
aku bosan,,aku cari penyelesaian sndri hilang kan bosan..
skrg senang2 nk kepercayaan aku??


Isnin, 1 Februari 2016

untie yg penyayang..ahaks


Assalammualaikum..

bkn nk cerita pasal makcik2 i..
tp nk cerita pasal i yg dh jadi makchik2 ni..
igt bole la jd macam makcik2 yg hot2 gitu..
ghupenyer TAK!
lagi2 kalau jenjalan bwk ank buah..
hahahaha..
jadi makchik2 ni..i xbole nak pakai tudung pin kat bahu okeyh uolls..
takot terluka la muka si ank buah kesayangan nih..
air liuq bebudak..pasti sentiasa meleleh,,so i xbole pakai tudung yg nmpk sngt kesan air liur..
bila dorg da ade gigi..sila la makan bende2 yg x pedas ye..sebab mesty kne suap kn dorg..huhuhu
klu dah dapat jalan..hambik..auchhh
klu yg naik walker,,
tadahla kaki kene langgor je..
dan paling best,,klu kuku panjang,,sila bersabar ye bila muka berbirat...hahahha
harap anda semua bertabahlah bila jdi makchik2 muda ye...
hahaha..tapi seronok okeyh..
dapat gigit dorg..
dpt buli dorg..
okeyh..part buli,,ank buah aku yg buli aku..kau hado!
tunggu la si ammar n emmir da beso ye..
mmg wajib kene buli dgn makchik kesayangan kalian nih..

perkenalkan la..
AMMAR NUR AKMAL BIN NUR BAZLI
ank buah pertama..



ni pulok EMMIR AIMAN BIN HIFNI
ank buah ke 2 yg skrg dh naik walker..

lurf both of u..semoga berja dunia akhirat yeee...