Selasa, 3 September 2013

MALAYSIA?KERJA??APAKAH??

Assalammualaikum,,
haish,,ape lagi la pasal malaysia kn,,
bkn pasal mnyk naik harga oke,,
nie pasal cara org malaysia nk ambik pekerja..
masalah pertama...
syarikat memerlukan org yg berpengalaman sekurang-kurangnya 2/3 tahun??
utk fresh graduate,,mne nk cekau pengalaman keje uh??adoyai..
aku yg bakal jd fresh graduate nieh da stat risau da,,mne la aku nk carik kje nieh..
klu permulaan kje kat kedai runcit o something cmtu oke la,,tp smpy bile ek??
nk kumpul duit utk smbung study lagi,,ayoo,,
nk byr pt lagi,,hahaha..org kata pengganggur skrg rmi yg memilih kje,,ala,,yg ckp tu sume da ade kje,,sbb tu r dy main ckp je,,padahal skrg byk tempat tgk pengalaman,,n normal lah klu ade yg mntk gji lebih sikit,,sbb nk byr pinjaman lagi,,nk sara hidup ag,,al maklumlah,,barang sume da naik,,hahaha..tp siyez,,klu gji 600 skrg nie,,ape je la yg dpt,,myb hbis byr hutang,mknmnum je kot,,huhuhu..nk dpt kje gomen un ssh skrg nie..aku dok 2 3 kali da apply kat SPA,,,skli pun x dpt,,sodeyh giler uh..org kate gomen nieh klu ade org dlm sng dpt,,umm,,untunglah,,aku xde org dlm,,sume org luar jewk,,huhu
masalah kedua..
masalah nie agak hot sikit skrg,,kes MIRA KAMIL o kowg boleyh bce kat blog yuya..
kes kat mne ssh betol org yg pki tdung nk mntk kje kat MALAYSIA,,
ade ke patot,,
mule2 org mcm cayer x cayer je kn pasal cite mira ni,,
tp aku boleh sah kan,,mmg rmi yg mcm tu,,
cnth kat pd,,kbnyakan hotel kat sni xnk pekerja yg pki tdung,,n ade sstgh tmpt klu pki tudung,,staff kne pki bju lengan pendek,,
alahai,,baik xpyh letak nme negara islam,,
syarikat penerbangan pun,,ade yg pki tdung tp kain terbelah,,ade yg pki kain paras lutut,,
mcm x melambangkan negara islam kn,,padahal syarikat penerbangan la boleyh jdi model utk tunjjukkn kat pelancong ttg budaya kite,,am i right??

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dyxy Green Tea Face Mist

Assalammualaikum... siapa yang malas nak makeup??tak suka makeup?? kita geng..(give me 5 sikit) hehehe buat mereka yang tak suka...