Selasa, 12 Ogos 2014

Indahnya bersedekah.

Assalammualaikum..
Bulan ni,,bulan yang abby rasa sangat menenangkan hati...balik dari keluar beraya di kuala lumpur,,keesokannya semasa abby nak ambil bedak and lipstick dalam beg kecik dalam handbag,,tetiba terkeluar note RM100..otak dok terus teringat dekat si Dia,,pandai nya dia nak buat suprise ye..Alhamdullilah..sebenar nya abby percaya dengan balasan dari Allah..i means balasan yang baik..sebelum tu abby ada dermakan sedikit pada someone..yang bagi abby memang malu nak bagitau berapa yang abby bagi sebab masa tu cuma ada tu je dalam beg duit,so bagi je la,,then seminggu sebelum raya abby dapat duit raya daripada doktor..kemudian beberapa hari lepas tu,,saya memberi sedikit kepada satu pihak ni..walaupun nilainya lebih dari tadi,,tapi beberapa hari lepas tu,,saya dapat tahu saya termasuk dalam kalangan pekerja yang menerima bonus raya dari goment..Alhamdullilah..rezeki lagi..kemudian,,saya ada keluarkan beberapa nilai yang tak seberapa,,maksudnya apa je yang ada dalam beg duit untuk belanja family,,walaupun tak belanja utk semua bil tersebut,,maksudnya bagi duit yang ada kemudian ditambah oleh paklang,,hehe..kemudian minggu depannya saya mendapat duit raya dimana nilainya lebih besar dari apa yang.diberi..SubhanaAllah..pengalaman ini banyak mengajar abby dalam kehidupan..jika kita bersedekah.dengan hati yang ikhlas,tapi Allah tidak beri balasan dari segi wang ringgit,,jangan kecewa,,mungkin Allah memberi ganjaran berbentuk kesihatan,kegembiraan dan lain2..Wallahualam..
#kepada anda semua,,untuk berjimat dalam belanja,belajar simpan wang sedikit di dalam wallet..bila anda da buat begini..anda baru memahami maksud saya..:))


4 ulasan:

  1. Betul tu. Buat baik pasti mendapat balasan baik InshaaAllah :)

    BalasPadam
  2. Betul..yang penting niat kte kne ikhlas... kalau ikhlas, Allah akan balik keikhlasan kte tu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. apa yg kita nk buat,,semua kne ada niat yg ikhlas,,klu x,,mmg xdpt ler ape2,,haha..;))

      Padam

**kerana Allah maha Mengetahui**

Assalammualaikum,, salam 24 syawal..