Isnin, 21 Mac 2016

PULAU PANGKOR (9/3/16)

Assalammualaikum..
okeyh..tarik nafas memasinggg...
panjng nih iolls nk becerita..
hahahha
ok..dr jeti lumut ke jeti pangkor ambik masa dalam 30-40 minit mcm tu la..
kat pulau pangkor ni dy ade 2 jeti..n kami turun di jeti yg kedua..
turun je kat situ,,kelua dr jeti tu..ade sekumpulan org nk promote keta sewa,van pink,moto sewa sume tuh..
ok..sbb ianya amat menakotkn bile kene serbu macam tu..kami pun terus bgtau pakcik van kami nak ke budget beach resort..n kami pun dok follow je pakcik tu seperti kene pukau..
hahaha..uolls kene tau..bercuti masa hari biasa amat berbeza,,dr segi harga dan persekitaran..
org/pelancong sngt x ramai..o boleh dikira guna jari..
so dsbbkan keadaan sngt buat kami si gadis2 ni gentar,,
kami pun ikotkan je la naik van pin tu..harga??RM15..oke sngt dh tuh..hahah
n van itu sngt menakotkan..hahaha..





bukti..hahaha...pakcik ni aku xtau la dy dlu pandu ape..tp kami rse macam naik rollercoaster..
tgk lerr aku n zaza pegang kerusi cmne..sngt adventure..jalan kat sne sngtt2 mencabar..dan menyeronokkan!
hahaha..




and...dalam 10 minit macamtu kami pun berjaya checkin dkt BUDGET BEACH RESORT..
pemandangan??cantik..i like..staff pun peramah..uolls mesty xnk tau perangai kami masa jejakkan kaki dalam bilik..staff pun geleng kepala tgk perangai kami..;P
lepas da uji ketahanan spring katil..kami pun xsabar2 nih nk p tgk laut..
xjauh mana pun..sngt dekat dgn laut..
jalan kaki dalam 2 minit kot..nmpk x betapa dkt nye..


oke..bergambar lagiiiii..hahaha..masa ni kami g tgk SF WATER SPORT punye tempat..
nk deal dgn dorg kol bpe nk buat aktiviti..lepas da deal..kami xtau nk buat ape dh..sbb hari biasa ni,,org x rmi n kedai pun xbyk bukak..
so kami decide nk sewa motor kt chalet tu..kos??RM35/24hours
lesen??ofcoz satu b bwk n satu lagi aku dgn ryna dok gilir2 bwk..


sbb pelancong xrmi,,bile kami berjalan2,,penduduk tempatan akan hon..n ada yg tgk kami mcm mncri sesuatu,,so ada yg hantor smpy ke TAMAN FU LIN KUNG..tq abg moto merah..
taman ni sngt kedalam..n signboard dy x brp clear..so..here we are!!!!



why..why..why..knp rumput panjang??nmpk x tjaga..:')
sila perbaiki lagi ye..
  


kami berhenti semua tempat yg ade pantai..yg pemandangan cantik..
yg bole di ambil gambar..hehehe..puas hati gile..tp sbb masa singkat..so kami dpt bjln stgh pulau je..
nnt iolss update utk hari kedua hokeyh..hari kita tawaf 1 pulau..





dan kami pun berjalan lagu..dan lagi..sngt seronokkkk..bahagia rasa..sbb pusing satu pulau pun nmpk laut je..dsbbkan kami stat berjalan kol 5 lebih,,so dlm kol 7 kami decide berhenti makan dlu..makanan dy sangat sedappp..berbaloi lah dgn harga..hehehehe..
lagi skli..bende memalukan berlaku,,dmana si ida n ryna x dpt stat moto..hahahha..lawok..yela,.,dorg kat rumah mana pakai moto ego tu..yg aku pulak dok tersangkot kat tmpt bayar tu...sian dorg,,sbb sngt malu masa tu..hahaha..nak wat cmne..si jaga duit tu saje je kira duit lambat..padahal bpe hinggit je pun baki dy..geram gilee..mentang2 kami ber4 je pelancong malam tu..memainkan kami kan..;'(
tp xpe..dsbbkan letih n ngantok..kami xpeduli..lepas dpt tido..kami lupakan semua pekara memalukan itu..gud nitezzz uolsss..

d beautiful vieww..pantai monyet nama nye..eh??betul ke??hahah
i dgn ryna bile atas moto,,si ryna ni dok crik je tmpt yg cntik utk ambik gamba,,so i bwk je moto..yela..dy da penat drive kn..sweet x aku ryna??hahaha



burung enggang..speechless n bahagia rasa dpt tgk..ni pemandangan dpn bilik..awok sngt cntik la burung..muahh ciked...






Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dyxy Green Tea Face Mist

Assalammualaikum... siapa yang malas nak makeup??tak suka makeup?? kita geng..(give me 5 sikit) hehehe buat mereka yang tak suka...