Isnin, 27 Januari 2014

KITA MAKIN BIADAP

Assalammualaikum,,
zaman nie seolah2 xada n x wujud lagi budi bahasa kan,,
apa yg abby pelik,,dgn pemimpin pun kita boleh biadap..
ye,,sapa kat dunia ni yang x marah bila gaji x naik,tp harga barang naik,,
tp berpada2 la marah tu,,
ke nk Malaysia jd mcm negara2 yg lain,,mcm Mesir tu ke??buat rusuhan je,,
then org awam jd mangsa..tu sume sbb sikap penting diri kn..
ni bkn menunjukkn abby sokong pihak mne2..xde nye politik2 kat blog nie,
juz abby takot,,mcmne klu malaysia jd mcm mesir..
org yg pentingkan diri buat rusuhan,,then automatik dorg x kje,,ekonomi merundumm,,
rompakan mkin berleluasa,,org lua masuk buat serangan,,org yg pentingkan diri ni jgk la yg juga memusnahkan family sendiri,,think bout it..pmimpin juga manusia biasa,,mungkin beliau tersalah masa n waktu buat ucapan tentang sesuatu,,kita ni dah mcm Tuhan kn,,nk menghukum org..klu beliau mkn duit org,,klu beliau menipu,,klu beliau jahat,,bia beliau yg berhadapan dgn Tuhan..kita nie sume hamba Allah..kat mana2 ada rezeki,,cukup lah klu sekadar kita dapat makan n bagi keluarga makan,,jgn dsbbkn sikap pentingkan diri,,kita membunuh keluarga sendiri..jgn dsbbkn pentingkan diri maruah islam tercalar,,jangan dsbbkn politik kita sesama islam bertengkar,,jgn dsbbkn politik negara kita tergadai..ntah bila dapat tgk islam bersatu,,mungkin betul,,dunia nk kiamat..pemimpin sesama islam berlaga,,pemimpin sesama islam memfitnah..org islam makin jauh dgn Tuhan..seandainya pemimpin bersatu,,seandainya ajaran islam diperkukuhkan dalam negara,,indahnya sesebuah kehidupan..


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Dyxy Green Tea Face Mist

Assalammualaikum... siapa yang malas nak makeup??tak suka makeup?? kita geng..(give me 5 sikit) hehehe buat mereka yang tak suka...